Eerste uitslagen seizoen 2018

Bij deze het laatste nieuws van het RocksracingTeam. Het motorsportseizoen is weer in volle gang.

Inmiddels heeft Henry alweer 12 wedstrijden verreden, waaronder een aantal hele goede prestaties tijdens belangrijke wedstrijden.

Zo heeft hij zich in het Duitse Wittstock geplaatst voor de EK finale op 7 juli in het Zuid Franse Tayak en heeft hij zich in het Tsjechische Marianske geplaatst voor de WK challenge in het Duitse Bielefeld welke afgelopen zondag is verreden.

Al tweemaal stond Henry op de hoogste trede van het podium (Moorwinkelsdamm en Heusden-Zolder) en éénmaal een tweede plek bij een ONK grasbaanwedstrijd in Vries.

Helaas is Henry in Loppersum tijdens de finale ten val gekomen, met als gevolg een iets gevoelige pols en knie. Deze zijn inmiddels weer voor 95 % hersteld.

Afgelopen weekend was een domper, in opende een niet goed werkende bril die hem tijdens de semifinale in de steek liet, waardoor Henry zonder bril z’n rondes moest rijden. Een 7e plek tot gevolg. En de WK challenge in Bielefeld ging niet zoals gehoopt. Een 12e plek voor Henry deze dag.

Aanstaande zondag zal Henry aan de start verschijnen tijdens de ONK Speedway in het Belgische  Heusden-Zolder. De week erna dé wedstrijd van het jaar: de EK finale in het Zuid-Franse Tayak!

De wedstrijden die eraan zitten te komen:
1 juli       ONK speedway Heusden-Zolder

7 juli       EK Finale Tayak

21 juli     Internationale wedstijd in Werlte

29 juli     4e ONK Grasbaan wedstrijd in Noordwolde

11 aug.   Int. Grasbaanwedstrijd in Hertingen

En er zullen nog meer volgen…

 

Hieronder de uitslagen van 2018 tot nu toe.

 

 

Uitslagen seizoen 2018

    Gefinisht als  
Paaszondag

1 april

Int. Speedway Neuenknick 15e  (6 punten)  
Paasmaandag 2 april Int. Gras Balkbrug 4e   (11 punten) Via de B finale geplaatst voor de A finale
15 april 1e ONK Vries 2e  (13 punten) Eerste heat door het lint, uiteindelijk via de B finale naar de A, knappe 2e plek!
22 april Teamspeedway Heusden-Zolder 1e  (12 punten) Henry zat in team Europa, was deze wedstijd ook nog ziek (griep). Henry heeft hier 12 punten gepakt + de joker punten. Team Europa won met 48 punten tegen team Zolder met 45 punten.
29 april 2e ONK Eenrum   Afgelast vanwege regen
1 mei Int. Langbaan Dingolfing (D) 8e (8 punten) Dit was een moeizame wedstrijd voor Henry, met slechte starts.
5 mei Int. Masters of Speedway Moorwinkelsdamm (D) 1e (11 punten) Een hele goede wedstrijd voor Henry, hele dag super starts, met een fantastische finale, ook na de herstart opnieuw op kop.
12 mei EK semi kwalificatie Grasstrack Wittstock (D) 7e Deze kwalificatiewedstrijd had een heel sterk rijdersveld. Na een slechte eerste heat herpakte Henry zich heel goed. Na een goede setup veel verbetering in de volgende heats en pakte Henry punten.

Super tevreden! Geplaatst voor de EK finale in Tayac!

Pinkster maandag

21 mei

Int. Gras Stadskanaal 8e Moeizame racedag voor Henry met slechte starts
2 juni WK kwalificatie Marianske Laszne (tz) 11e Na pech toch met 2 heatoverwinningen geplaatst voor de WK challenge in Bielefeld!

 

10 juni 3e ONK Loppersum 6e Via de B naar de A finale, toen in de eerste bocht ten val gekomen. Helaas een diskwalificatie voor Henry, wat resulteerde in een 6e plek.
23 juni Int. Gras Opende 7e Bril stuk in semi-finale, zonder bril gereden
24 juni WK challenge Bielefeld 12e (5pnt) Zware baan, waar de sporen nog instonden van vorig jaar, met veel ongelukken. niet genoeg voor een wk plek in 2019. ☹